Vad är marknadsplanering?future - Kopia
Det innebär att gå igenom vilka mål du har med din verksamhet och bestämma hur du ska ta dig dit. Det sammanfattas i en marknadsplan, som du därefter använder när du ska fatta beslut om t ex en marknadsföringsaktivitet. Med marknadsplanens hjälp ser du, om det du tänker göra är rätt och för dig närmare ditt mål. Det ger dig också en möjlighet att tänka igenom det du gör, varför du gör det och vilket resultat det ger.

Varför behöver jag planera min marknadsföring?
För att kunna investera de pengar du satt av till marknadsföring på bästa sätt. Det gör du när du följer en röd tråd, en strategi, och kan anpassa dina aktiviteter till den. För att hitta den röda tråden, behöver du sitta ner och på ett strukturerat men kreativt sätt tänka igenom din verksamhet.

En plan för din marknadsföring hjälper dig att genomföra aktiviteter och kampanjer som stärker ditt företag. Med en marknadsplan har du hela tiden något att gå tillbaka till och verifiera det du tänker göra mot, så att det för dig närmare ditt mål.

Stämmer den här kampanjen överens med det sätt jag vill att kunderna ska uppfatta mitt företag och min produkt på? Är detta rätt eller fel sammanhang att synas i? Tar denna aktivitet mig närmare mitt mål?

När behöver jag en marknadsplan?
Du behöver alltid ha en gedigen marknadsplan i botten för din verksamhet, för det underlättar för dig att göra rätt saker vid rätt tidpunkt, och locka fler kunder till ditt företag. Det är lätt att dras med och säga ja till roliga evenemang och möjligheter att marknadsföra sig på. Men det är inte alltid de är så positiva för din verksamhet och dess resultat. En marknadsplan hjälper dig att lägga din tid och dina pengar på givande saker.

Till tjänster inom marknadsplanering

upp